4 Mayıs 2013 Cumartesi

Kulak Ameliyatı Hakkında Bilgiler




Kulak ameliyatı, üzerinde hassasiyetle durulması gereken cerrahi müdahalelerin başında geliyor. İşitme, en önemli duyularınızdan biri olduğu için, rahatsızlık hissettiğiniz anda doktora başvurmanız gerekebilir. Kulaklarınızda oluşan rahatsızlıklar, denge problemi yaşamanızı sağlayabilir. Burun estetiği ve kulak ameliyatı uzmanlık alanlarına hakim bir hekim, sizin içinde bulunduğunuz durumun nedenlerini saptayabilir; en kısa sürede tedavinize başlayabilirsiniz.  Kulakta yaşanacak en ufak problemler büyüyerek, rahat hareket etmenizi engelleyebilir. Tedavi sürecine başlamanız,  faydanıza olacaktır.





Burun da kulak kadar, önemli bir duyu organımızdır. Burun estetiği konusunda uzmanların son yıllarda verdiği hizmet anlayışı, sizleri olumlu etkilemektedir.  Burunun tek başına yeterli olmadığını, kulak sağlığınıza da önem vermek gerektiğini görüyoruz. Çınlama, uğultu ve ani işitme kaybı yaşadığınız anlarda, ihmal etmemeli, alanında başarılı bir hekime muayene olmaya gitmelisiniz. Kulağınızda tıkanıklık yaşanıyorsa, kulak burun boğaz hekimleri sizlerle ilgilenecektir. Erken tedavi süreci, burada önemli rol oynar. Tedaviyi geciktirmemek, başarı oranını arttıracak, sizi bir an önce eski sağlığınıza kavuşturacaktır. Ani işitme kaybı, seröz otit, kolesteatom, otoksleroz, orta kulak iltihabı, timpanoplasti gibi kulak rahatsızlıkları olanlardansanız ya da yakınlarınız sahipse, iyi bir kulak burun boğaz hekimine ulaşmalısınız.






Ani işitme kaybının teşhisi için işitme testi yapılmaktadır. Hastalığın takip sürecinde de odyolojik testlerden yararlanıldığı görülür. Ani işitme kaybında, ilaç tedavisi uygulanır. Kulak rahatsızlıklarından biri olan Kolesteatom ise, orta kulak kemiklerinin büyümesiyle meydana gelir.  Büyümenin devam ettiği durumlarda, işitme kaybından akıntılara, denge sorunlarından yüz felcine kadar; birçok büyük rahatsızlık görülür. Kulakta meydana gelen rahatsızlıklar, baş dönmesi ve menenjit gibi sorunlara da yol açabilir. Çoğu zaman tek kulak ameliyatı yeterli olsa da, 1 yıl sonra ikinci bir cerrahi müdahale gerekebilir.

Meniere, bulantı ve baş dönmesi belirtileri ile seyreder. Kulakta çınlama ve uğultu görülür. İlaçla tedavi edilebilen bu rahatsızlık da, kulak ameliyatına ihtiyaç duyulmaz. Eğer orta kulak kireçlenmesi var ise, hastanın kulak ameliyatını yaptırması gerekebilir. Üzengi kemiğinin çıkarılıp yerine protez konmasıyla kişi, sağlığına kavuşur. Timpanoplasti kulak ameliyatında ise; kulaklarınızda iltihap varsa ve kulak zarınızda delikse, bu iltihabı ortadan kaldırma yoluna gidilir. Burun estetiği ve kulak ameliyatı alanındaki yetenekli hekimler, yüzde %95’lere varan başarılı sonuçlara ulaşır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder