15 Eylül 2012 Cumartesi

Yiyecek Tarihi ile Tanışın


Yemek tarifleri ile yemek yapmak çoğu zaman pratik bir süreç. İnternetin de fazlasıyla yaygın
olduğu günümüzde birbirinden farklı ve çeşitli tariflere ulaşmak artık çok kolay. Bu kadar tarif varken,
bu kadar lezzetler varken hiç sebzelerin tarihini merak ettiniz mi?

Bal kabağı tatlısını sevmeyen var mı acaba? Hafif ve pratik olan bu tatlının malzemesi ilk olarak
Güney Amerika’da yetişti. Bal kabağının belli bir boyutu yoktur. Küçük de olabilir, tahmininizden
çok daha fazla büyük de… Dış kabuk rengi yeşil veya turuncu olan bu sebze, içinin yumuşaklığı ile
mükemmel tatlar yaratır.



Bamya, sebze çeşitleri arasında belki de en eski tarihe sahip olanıdır. İlk olarak Habeşiştan tarafında
kullanıldığı söylenen bamyanın boyutları 4 ile 15 cm arasında değişiklik göstermektedir.



Beyaz lahana ise, ilk olarak Akdeniz Bölgesi’nde keşfedilmiştir. Yaprakları ve kendi içinde
barındırdığı baharatlı tadı ile birçok yemek için kullanılmaktadır. C vitamini açısından oldukça zengin
lan lahana, kalsiyum ve demir açısından da oldukça donanımlıdır.



Domates, ilk olarak Orta ve Güney Amerika’da yetiştirilerek dünyanın dört bir tarafına kısa sürede
yayılmıştır. Birçok çeşidi olan domatesin birçok bölgede yaygın bir kullanıma sahip olduğunu biliyor
muydunuz? Kiraz boyutundan, 82 cm boyutuna erişen domates aralığı dünyanın birçok bölgesinde
yetiştirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder