22 Mart 2013 Cuma

Bardak altlığı ve sihirli kupa ikilisi

Pastasız bir yaşam düşünemiyorum. Kadınların klasik tatlı krizlerini geçirdiği zamanlarda ilk başvurduğu şey çikolatalı pasta. Bunalıma girdiğimde ise frambuazlı pastayı tercih ediyorum ben şahsen. Eminim ki hepimizin işte böyle bir çok tuhaf huyu var. Sanırım erkekler haklı. Pasta ve çikolata bizim en büyük zaafımız ve görünce dayanamıyoruz. Burası kesin.

Bir arkadaşımın evine misafirliğe gittiğimde pastanın yanında sihirli kupa ile çayımı getirdiğini görünce şaşırdım. Kupa bardak olayına alışığım evet ama böylesini de beklemiyordum. Sihirli kupa içindeki çayımı dökecektim ki arkadaşım bardak altlığını koyuverdi altına. Şahane bir bardak altlığı. Çeyizime alıp koyasım geldi. Sorunca birden fazla seçenekte bardak altlığı olduğunu öğrendim. Böyle rengarenk, cıvıl cıvıl, istediğim boyutlarda ve renklerde bardak altlığı ha. Müthiş bir fikir diye düşündüm.



Biraz araştırınca bunu görüverdim. Ofiste sürekli kullandığım kupa bardak koleksiyonum var. İçtiğim kahve bardaklarımın altına çok yakışacağını düşündüğümden siparişi verdim bile. Hem çok modern hem de çok şık görünmüyor mu. Renklerini de çok sevdim.
Aslında güzel bir hediye de olur bundan ama neme lazım. Öncelik bana. Herkes olmayan bu bardak altlığının keyfini biraz da ben süreyim değil mi ?


Arkadaşlarımı da unutmadım tabi ki. Onlara da da sihirli kupa almayı düşünüyorum. İstediğini modeli ya da baskıyı biz belirliyoruz. Onlarda siyah kupanın üzerinde dayanıklı olacak şekilde tasarlıyorlar. İçine koyduğumuz sıcak su ya da çay gibi sıvılarla beyaza dönüyor ve istediğimiz görüntü beliriveriyor. Süpriz diye buna derim ben. Hediye konusunda ilk aklıma gelecek şey, sihirli bardak olur bundan sonra. Pastalarımızı yeriz ve sihirli bardağımızdan bizim için ne çıkacağını keyifle seyrederiz.

14 Mart 2013 Perşembe

Pasta Hasta La Vista!

Şizofreninin belirtilerinden biri de sürekli kafiyeli konuşmakmış. Şimdi böyle bir başlık atınca, eserimi memnuniyet dolu bir gülümseme ile dikizlerken aklımda "pat" diye beliriverdi bu düşünce. Neyse geldiği gibi gönderiyorum kendisini ve iç açıcı konular ile muhabbete devam etmek istiyorum. Konu pasta olunca zaten içimizin kapanması ne mümkün! Yapması da yemesi de şahane olan pastalar, artık sadece meyveli ya da çikolatalı gibi sınırlı çeşitler ile değil; adeta bir tasarımcının elinden çıkmış gibi. Mahalle aralarındaki küçük pastaneler bile artık, istediğiniz fotoğrafı pastaya işleyebiliyorlar.




Sipariş ettiğimiz pastanın üzerine istediğimiz yazıyı yazdırabildiğimiz günlerden bu yana oldukça ciddi bir yol kat edilmiş diye düşünmeden edemiyorum. O yazılar bile genellikle eğri büğrü yazılırdı; hatta yazım yanlışlarına sıkça rastlanırdı. Bitişik "de" ve "da"lar, "ya da" yerine alan kısıtlamasından dolayı tercih edilen "yada"lar; satırın sonuna doğru sığmayacağı anlaşılıp yarıya yarıya ufalan harflerin yarattığı orantısız yazılan isimler... 




Neyse ki artık, birçok sektörde olduğu gibi pastacılık alanında da hızlı ve iyi gelişmeler yaşanıyor. Böylece bu tarz hatalara artık pek rastlamıyoruz. Aksine farklı yazı karakterleri kullanılarak hazırlanan ve hem farklı hem de daha şık bir görünüm yakalayan pasta tasarımları giderek çoğalıyor. Eh bize de ellerimizi ovuşturup, güzelce seyretmek, fırsatını bulabiliyorsak da tadına bakmak kalıyor.

Afiyet Olsun!


7 Mart 2013 Perşembe

En Lezzetli Bisküviler Sadece 8 Kuruşa!

Siz hala bisküvi almak için markete mi gidiyorsunuz yoksa? Peki kendi ellerinizle yapacağınız bisküvilerin lezzetine doyamayacağınızı söylesem? Hem de pratik bir makine sayesinde. Bu cihaza sadece 8 kuruş ödeyerek sahip olan birini tanıdığımı da sözlerime eklesem, tepkiniz ne olurdu?




Ben de istiyorum!
Evet duyar duymaz ben de bu cümleyi söyledim. Hani şu marketlerde para üstü olarak verilmeyen minicik 1 kuruşlar var ya, heh işte onlardan 8 tanesini bir araya getiriyorsunuz ve harika bir makineye sahip oluyorsunuz. Nasıl mı? Malum, son zamanlarda açık arttırma siteleri bir hayli ilgi görüyor. Onların içinde bir tanesi var ki hem hesaplı hem de eğlenceli alışveriş vaat ediyor. Katılacağınız herhangi bir açık arttırma ile, istediğiniz herhangi bir ürüne kuruş hesabı yaparak, akla bile gelmeyecek uygunluktaki fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Piyasada nereye sorsanız, 35 TL'den aşağı bir fiyata bulamayacağınız bisküvi yapma makinesinin 8 kuruşa satılması buna en güzel örnek. Ayrıntılara şu adresten ulaşabilirsiniz:

http://www.kurusukurusuna.com/pratik-biskuvi-yapma-makinesi-15sk_32567487.aspx#.UThZ9x3QCNo